HAGYOMÁNYOS ÍZEK ÉS KÜLÖNLEGES VARIÁCIÓK
ÍZLETES LEKVÁROK
Az emberek már évtizedek óta készítenek lekvárt különböző gyümölcsökből. A lekvár megőrzi, tartósítja a gyümölcsöket, lehetőséget ad, hogy az év bármely szakaszában élvezhessük a finom zamatokat. Elkészítésük egyszerű, szinte bármely gyümölcs alkalmas lekvár készítésre, sőt a gyümölcsök kombinálásával remek ízeket tudunk alkotni. A lekvár egyfajta édesség, ízesítő. Használhatjuk sütemények, kalácsok elkészítésénél, palacsinta vagy gofri feltétjeként, vagy egyszerűen kenjük egy vajas pirítós tetejére és élvezzük a ropogós és a krémes állagok egymásba olvadását.
RÉGIMÓDI KLASSZIKUS
BARACK
Egészséges, finom és frissítő!

A kajszibarack magas ásványi anyag-, és vitamintartalma kitűnő hatással van szervezetünkre. Ez a gyümölcs olyan, mint egy természetes antioxidáns, és a hormonháztartást is karbantartja. Alacsony kalória-, fehérje-, szénhidrát-, és zsírtartalmának köszönhetően nem terheli le szervezetünket,85-90 százaléka víz, így kitűnően alkalmazható a fogyókúrák során is, valamint bőr-, és hajszépítő hatással bír.
Nettó súly: 370 ml
Hozzávalók: kajszibarack, cukor, tartósítószer
ÉDES ÉS KÜLÖNLEGES
EPER-RIBIZLI
ÜDÍTŐ SZUPERGYÜMÖLCSÖK!

Az ellenállhatatlan illatú, édes, lédús és mélyvörös eper szinte bármilyen étel ízét és megjelenését képes feldobni. Nem csak ízletes és finom gyümölcs, de egészséges is: nagy mennyiségben tartalmaz egészségvédő antioxidánsokat. Persze az epret nem csak azért érdemes beilleszteni a mindennapi egészséges étrendünkbe, mert egészséges, tápláló és finom, hanem azért is, mert kimondottan kalóriaszegény.
A ribizli energia- és cukortartalma csekély, ami savanykás ízéből is érzékelhető. Rostban gazdag finomság, mely jó hatással van az emésztésre. Savanykás ízéből következtethetünk a ribizli magas C-vitamin-tartalmára. Található benne B1-, B2-, B6-, valamint E-vitamin is, ezért elmondható, hogy nem csak belsőleg tölti fel a vitaminkészleteket, de a bőrre is jó hatással van.
Az eper tökéletes harmóniában egyesül az üdítően savanykás ribizlivel. A két íz nagyszerű párost alkot.
Nettó súly: 370 ml
Hozzávalók: eper, ribizli, cukor, tartósítószer
RENDHAGYÓ ÉS PIKÁNS
KÖKÉNY
FANYAR KÜLÖNLEGESSÉG
A kökény gazdag
c-vitamin-forrás, hatékony szív-, és érrendszer gyógyító, ráadásul még finom
is. Akik szeretik a kökényt, leginkább savanykás íze miatt rajonganak
érte. A kökény fanyar termése anyagcsere fokozó és zsírcsökkentő hatása révén enyhe fogyasztó, vesetisztítóként és vizelethajtó hatásokkal rendelkezik. A kis kék bogyó jelentős C-vitaminnal rendelkezik, de különösen gazdag értékes gyümölcssavakban is. Fontos forrása az ellagsavnak, amely egy rákellenes hatású flavonoid.
Nettó súly: 370 ml
Hozzávalók: Kökény, cukor, tartósítószer

KÖZISMERT ÉS EGYEDÜLÁLLÓ
ALMA
AZ ORVOST TÁVOL TARTJA

Egyik legismertebb gyümölcsünk, szerte a világon termesztik, fogyasztják a több ezer fajta valamelyikét, lekvárnak mégis ritkán készítik. Egy kanál csodás alma lekvár kóstolásával úgy érezzük, mintha egy lédús, friss almába haraptunk volna éppen. De ez más. Ez a fantasztikus, krémes mennyország.
Az almában előforduló antioxidánsok a sejteket károsító folyamatok semlegesítésével hatnak jótékonyan egészségünkre, ezáltal erősítik az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és rákmegelőző hatással rendelkeznek. Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, káliumot, nyomelemeket, A vitamint, B komplex vitaminokat, kevés C vitamint. Alacsony kalóriatartalma miatt nyugodt szívvel fogyaszthatjuk.
Nettó súly: 370 ml
Hozzávalók: alma, cukor, tartósítószer, citromsav, fahéj
C-VITAMIN BOMBA
CSIPKE
IGAZI IMMUNERŐSÍTŐ
A jellegzetes, élénkpiros színű bogyó hazánkban egyik leggazdagabb C-vitamin forrása, de még számos már egészségügyi hatással rendelkezik.
A csipkebogyó különösen jótékony hatása főként a magas C-vitamin tartalmának köszönhető, tízszer több C-vitamint tartalmaz, mint a meghűlések esetén gyakran használatos citrom. A csipkebogyó fogyasztása fokozza a szervezet ellenálló-képességét, a benne található flavonoidok gyulladásgátló, immunerősítő hatást fejtenek ki, a pektinek pedig segítik az emésztést. Elsősorban a magas magnéziumtartalmának köszönhetően fontos szerepe van a szív- és érrendszeri betegségek, keringési zavarok gyógyításában. A leggyakrabban persze teaként használjuk, de készíthető belőle szörp, és lekvár is.
Hideg téli napokra tökéletes, vitamindús és egészséges finomság.
Nettó súly: 370 ml
Hozzávalók: csipke, cukor, tartósítószer


A MEGTESTESÜLT HAGYOMÁNY
SZILVA
AZ IGAZI KLASSZIKUS
A szilva a nyár végi, őszi időszak csodás ajándéka. Nem csak nyersen finom, de befőttként, lekvárként eltéve is élvezhetjük sajátos ízvilágát egész évben. Természetesen sok gyógyhatása is ismert.
A szilva rendkívül gazdag A-, C- és E-vitaminban is, amelyek miatt igen egészséges gyümölcsnek számít. Mivel antioxidáns hatású, a rák és a ráncok egyik legnagyobb harcosa. De mindezek mellett rengeteg káliumot, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz, ezért a vérszegényeknek is igen ajánlott a szilva rendszeres fogyasztása.
A szilvában található sok rost, szorbitol és difenil-lizatin egyaránt az emésztőrendszer gyorsabb működését segíti elő.
A szilva közel 85%-os víztartalma miatt tökéletesen hidratálja a szervezetet, egyúttal a méregtelenítési és salaktalanítási folyamatokban is intenzíven részt vesz.
Nettó súly: 370 ml
Hozzávalók: szilva, cukor, tartósítószer